Lastbilsstation


Historia

Skellefteå Lastbilsstations historia börjar för mer än 50 år sedan närmare bestämt 1947, då 11 åkare samordnade sina resurser och bildade en ekonomisk förening. Det hade skapats ett behov av att få en samordning av transporterna från Skellefteå och ut till byarna. Alla 11 åkare ägde en elftedel av den ekonomiska föreningen. Insatsen var 100:-. I centrum placerades affärsidén om att utveckla och försälja transporttjänster som löser kundens transportproblem.

På det här sättet fortsatte sedan verksamheten ända in på 1970 talet då samhället förändrades i en allt snabbare takt. Det behövdes större fordon, längre linjer och tätare trafik. Ett antal företagsköp har under de senaste 20 åren gjort att av 11 ägare har det blivit 4.

Verksamheten har under åren utvecklats positivt. Under åren som gått har Lastbilsstation vuxit och 1988 flyttade vi in i nybyggda lokaler på Hallvägen i Skellefteå. En stor och modern terminal med kontor, magasin och väl tilltagna uppställningsytor. På den terminalen har vi också tillgång till ett stickspår från järnvägen.

Företaget fortsätter att expandera och år 2000 startar förändringen från att vara ett lokalt företag till att arbeta regionalt över hela Norrland. 2006 expanderar vi och öppnar kontor i egen regi i Luleå.
Ägarstrukturen förändras och år 2007 är företaget privatägt med två lokala ägare.

Ägarstruktur

Fr.o.m 2007-01-01 gäller följande ägarstruktur

Godskompaniet i Norrland AB 82%
Håkan Brännström Åkeri AB 18%

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.